Location

Kaposvár, Magyarország
Írj nekünk!
Cím: Kaposvár, Magyarország

Zselici méhészetünkből kilencféle minőségi méz, propolisz és virágpor kerül vásárlóink asztalára.

Kapcsolat

Location
7400 Kaposvár, Magyarország
Phone
+36 (30) 916 5551
Email
hanzelrobert77@gmail.com

Közösségi média

Blog

Hanzel Méz
DSCF0012

Ismét kapható a méhkenyér és a lépes akácméz

A méhkenyér vagy perga a méhek által gyűjtött virágpor, propolisz, nektár és a méhek garatmirigy váladékának keverékéből, erjedéssel létrejött anyag. A dolgozó méhek fő tápláléka. Pontos összetétele attól függően változik, hogy a méhek mit gyűjtenek.

Mindennapi méhkenyerünk

A méhek a frissen gyűjtött virágport sötét színű lépekben helyezik el. A virágporszemcséket a méhek közvetlen a lép sejtjeibe rakják, azt fejükkel oly mértékig összenyomkodják, hogy levegő ne maradjon a szemcsék között. Mindaddig töltik a sejtet, míg a sejt a kétharmadáig megtelik.

A lépekben történő elhelyezés után a méhek által hozzáadott anyagok, mikroorganizmusok, a fészekben uralkodó 33-35 °C-os hőfok következtében, méhkenyérré alakul. Ez az erjedési folyamat több hónapig tart.

Az így létrejött méhkenyér több mint 150 bioaktív összetevőből áll.

Tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, enzimet, flavonoidokat és sok vitamint, közülük kiemelkedik a K- vitamin tartalma. Egy igazi multivitamin!

A méhkenyér, vagy perga igazi multivitamin

Segít a szervezet méregtelenítésében * védi a májat és az emésztőrendszert * Csökkenti a vér koleszterinszintjét * Hozzájárul a vérszegénység megelőzéséhez és kezeléséhez * Fogyasztása felnőttek és gyerekek részére is ajánlott! * Felnőttek részére napi adag 5-10 g * Gyerekek részére napi adag 3-5 g

Méhkenyér ára:

100gramm: 3000 Ft * 250gramm: 6800 Ft

Lépes akácméz mézimádóknak

A lépes akácméz a méhészeti termékek közül az egyedüli,  amely eredeti formájában kerül forgalomba. A méhek a begyűjtött nektárt méhsejtekben tárolják, érlelik, és amint a víztartalmát a megfelelő szintre csökkentették, viaszlapokkal lezárják. 

A lépek darabolva, érintetlen tiszta méz formájában kerülnek a fogyasztóhoz, nem mennek át semmilyen egyéb folyamaton. Légzőszervi megbetegedések esetén kimondottan ajánlott.

A lépes akácméz ára:

250 grammos: 2600 Ft, 500 grammos: 4900 Ft

Megrendelésért, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot itt.

A többi termékünk is érdekelhet, kattints ide.

Jó, ha tudod, hogy Kaposváron ingyenesen szállítjuk ki a megrendelt termékeket, amelyekért már bankkártyával is tudsz fizetni. Rendszeresen szállítunk a Kaposvár – Budapest útvonalon is,