Location

Kaposvár, Magyarország
Írj nekünk!
Cím: Kaposvár, Magyarország

Zselici méhészetünkből kilencféle minőségi méz, propolisz és virágpor kerül vásárlóink asztalára.

Kapcsolat

Location
7400 Kaposvár, Magyarország
Phone
+36 (30) 916 5551
Email
hanzelrobert77@gmail.com

Közösségi média

Blog

Hanzel Méz
1

Great Taste Award: csillagot kapott két mézünk

A világ egyik legnagyobb és legnevesebb gasztronómiai versenye a Great Taste Award! 2024-ben mi is egyike voltunk annak a közel 14.000 nevezőnek, akik versenybe szálltak a csillagokért!

A pályázók alig 40%-a kap csak csillagot, amit rendkívül szigorú szabályok mellett ítél oda egy 500 tagot számláló nemzetközi zsűri, akik vakon tesztelnek! Szakírók, kritikusok, étterem tulajdonosok, kereskedők alkotják azt a bizottságot, ami végül meghozza a döntést. Úgy döntöttünk, hogy szeretnénk megmutatni a világnak, a Zselici Hárs illetve Selyemfű mézünket! A zsűri 1-star minősítésével és egy csodás írásos értékeléssel zárult számunkra a Great Taste Award 2024 versenyt.

A versenyről: a 92 bírálati nap során Londonban és Dorsetben több mint 500 élelmiszer- és italipari szakértő értékelte és adott visszajelzést 13 672
étel- és italtermékéről. A Great Taste a legnagyobb és legmegbízhatóbb akkreditációs rendszer az étel- és italgyártók számára világszerte. Támogatja, népszerűsíti és mentorálja azokat az embereket, akik fantasztikus ételeket és ízletes italokat készítenek kis és nagy vállalkozásokban, megbízható ajánlásokat adva az Egyesült Királyságban és a tengerentúlon a vásárlóknak és az ételek szerelmeseinek a nagyszerű ízű termékekhez.

Hársmézünk értékelése: Ez egy kellemes illetú méz, amelyet kielégítő narancsvirágos jegy követ. Ez egy nagyon édes, vastag és aranyszínű méz. Közepes lecsengésű és jó édességi szintje van, ami kellemes és nyugtató is egyben. Imádtuk ennek a méznek az édes aromáját és szinte lédús licsi ízét. Nagyon frissítőnek találtuk, a gyengéd gyümölcsös édesség kellemesen megmaradt egy ideig.

Selyemfú mézünk értékelése: vonzó világosarany színű, áttetsző méz, sűrű viszkozitással, glükózszirup állaggal. Az illata finom, a dohány és a füst jegyeivel. A mézben repceolaj és bodza illata van, koncentrált édességgel. Ennek az aranyszínű, átlátszó méznek kellemes glicerinszerű állaga és bőr- és dohányaromája van. Ízre nagyon édes, meglepő rózsa és narancsvirág jegyei vannak, amelyek a bírálókat a török ​​élvezetre emlékeztették. Valóban összetett és érdekes méz. A szín világossága nagyon megtévesztő! Hihetetlen összetettsége van ennek a ragacsos méznek, amelynek rendkívül
hosszú lecsengése a rózsavíz és a citrus jegyében ér véget.