Nagyon büszkék vagyunk, hogy több mézünk is részt vett a Méz-ízbogozó című méz-sommelier kísérleten Pécsett. A kezdeményezés célja, hogy a borokhoz hasonlóan megismerjék a hazai fajtamézekben rejlő ízeket, aromákat, illatokat.
A Kislépték Egyesület, partnerségben a Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesülettel, az ASHOKA Ökoszisztéma programjának részeként egy olyan kísérlet megvalósításába kezdett a méz piacra jutásának elősegítésére, ami a mézzel bármilyen formában foglalkozók számára izgalmas .
Kilenc elszánt kóstoló (szakács, méhész, borkóstoló sommelier) vállalkozott december 7-én arra, hogy Magyarországon először Pécsen fajtamézek íz és aroma szókészletét fogalmazzák meg. A szakértők számára több izgalmat rejtettek azok a mézek amelyek „Méz cuvée”, azaz akár két virágról hordott mézek egyedi, izgalmas ízeit hordozták.
A kísérlet egy módszertani célt is szolgál, szeretnénk, ha ez a gyakorlat elterjedne, hogy a méhészek használnák ezt a módszert és minél több fogyasztóval megismertetnék, hogy milyen íz és aroma gazdagság van mézeinkben.